Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsvlees met bloemkool en koriander en gember-kaneelrijst uit de 13de eeuw

Rund

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram bloemkool
  • 2 el gember
  • 1 ui
  • 240 gram basmatirijst
  • 400 gram kalfsoester
  • 4 stengel(s) lente-ui
  • 3 el verse koriander
  • 1 eieren

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • tl kaneelpoeder
  • 400 ml water
  • 1 blokje(s) groentebouillon
  • 1 klontje(s) boter
  • 2 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. NB: Haal het vlees tijdig uit de koeling om op temperatuur te laten komen.
  2. Breng een pan gezouten water aan de kook voor de bloemkool.
  3. Rasp de gember en snipper de ui. Fruit samen in een beetje olie even aan in een soeppan met dikke bodem. Voeg de kaneel toe en dan 50 gram rijst pp en 100 ml water pp en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat zachtjes (!) 10 minuten gaar en droog koken.
  4. Maak de bloemkool schoon, snij in kleine roosjes en kook in ca. 10 minuten naar smaak (beet)gaar.
  5. Doe wat bloem op een bord, dep de stukken kalfsvlees droog en wentel ze door de bloem. Kruid met peper en zout.
  6. Snij de lente-ui in ringen. Snipper de koriander fijn.
  7. Giet de bloemkool af. Kluts een ei in een kommetje.
  8. Nu gaat het snel: verwarm de boter en olie in een wok. Braad, als de boter stopt met bruisen en een beetje bruin is, het kalfsvlees op hoog vuur kort rondom bruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe, roer een paar keer om en voeg het ei toe. Laat al roerend nog heel even garen en voeg de lente-ui, sojasaus en wijnazijn toe. Schud een paar keer om. Serveer direct met de rijst en de koriander als garnering.