Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsworst met Soesterknol en snijbiet stamppot

Rund

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Kalfsworst
  • 800 g Nicola aardappelen
  • 1000 g Soesterknol

In Huis

  • 200 g Snijbiet
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie
  • 1 scheutje(s) Melk
  • 1 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en de soesterknollen, snijd in gelijke stukken en zet samen op in koud water met zout. Kook gaar in circa 15 minuten vanaf dat het water weer kookt.
  2. Snijd intussen de stelen van de snijbiet in stukjes en het blad in repen en hou apart van elkaar.
  3. Hak een teentje knoflook fijn.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook even aan. Voeg de snijbiet stelen toe en fruit even een paar minuutjes mee. Doe dan het blad erbij en laat wat slinken.
  5. Verhit 1el olijfolie in een koekenpan en bak de worst rondom bruin.
  6. Stamp van de aardappels en soesterknollen een mooie smeuïge puree met een scheutje melk, een klontje boter, wat peper en zout. Roer daarna de snijbiet er doorheen.
  7. Serveer de stamppot met de kalfsworsten.