Uw wijzigingen worden verwerkt

Kerriespeklapjes met winters stampje en citroenspruiten

Kerriespeklapjes met winters stampje en citroenspruiten
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Sjalot (stuk(s))0,511,52
Aardappelen (g)100200300400
Zoete aardappel (g)75150225300
Koolraap (g)50100150200
Spruiten (g)125250375500
Speklapje (stuk(s))1234
Knoflook (teentje(s))0,250,50,751
Gembersiroop (el)0,250,50,751
Kerriepoeder (el)0,511,52
Citroenrasp (tl)0,511,52
Citroensap (el)1234
Olijfolie (el)0,511,52
Boter (g)15304560
Zeezout (naar smaak)
Peper uit de molen (naar smaak)


Download PDF
  • 1. Pel en snipper de sjalot zeer fijn. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Doe het zelfde met de bataat (zoete aardappel) en de koolraap.
  • 2. Verwijder het stronkje en wat buitenste lelijke blaadjes van de spruiten en halveer ze. Pel de knoflook en hak zeer fijn.
  • 3. Roer in een kom de sjalot, de gembersiroop, de kerriepoeder, de helft van het citroensap, de olijfolie, zout en peper tot een marinade. Bestrijk de speklapjes met de marinade en laat deze een half uur marineren.
  • 4. Kook in de tussentijd de (zoete) aardappels, koolraap en de spruiten. Doe de (zoete) aardappels  en koolraap in een grote pan gezouten kokend water. Laat ca. 20 minuten koken totdat alles goed gaar en zacht is. Giet af, laat alles in de pan een paar minuten droog stomen. Stamp tot een grove puree en meng met 20 g boter.
  • 5. Kook de spruiten in water met wat zout, in ca. 15 minuten gaar. Giet af. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes enkele seconden aan. Voeg de spruiten toe en schep om. Voeg citroenrasp en de andere helft van het citroensap toe en schep weer om. Hou warm.
  • 6. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en bak de speklapjes in ca. 20 minuten om en om bruin en gaar.
  • 7. Serveer de puree met de speklapjes en de spruiten.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat