Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kikkererwtenpannenkoeken met een salade van wintergroenten en rettich-wortelsoep

Vegan

  • Totale tijd minuten
Kikkererwtenpannenkoeken met een salade van wintergroenten en rettich wortelsoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram peen
  • 600 gram rettich
  • 1 el gember
  • 2 stuks banaansjalot
  • 2 teen knoflook gekneusd
  • 270 gram kikkererwtenmeel
  • 300 gram chioggia bieten
  • 300 gram koolrabi
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 stuks lente-ui
  • 100 gram kokosyoghurt

In Huis

  • om te bakken olie om te bakken
  • 800 ml kokend water voor de soep
  • 2 blokje groentebouillon
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl zout
  • 4 dl water voor beslag
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Schil de peen en snij grof in plakken. Schil de rettich en gebruik de helft in de soep, in plakken gesneden. Bewaar de rest nog even ongesneden.
  3. Rasp de gember en snipper de sjalot vrij fijn (ivm de pannenkoeken). Verwijder het velletje van de knoflook en kneus die. Fruit de helft(!) van de sjalot in een soeppan, en voeg wanneer glazig de gember, gekneusde knoflook, peen en rettich toe. Roer even om en voeg dan het kokende water en bouillonblokje(s) toe. Kook in circa 10-15 minuten gaar.
  4. Doe het kikkererwtenmeel met de cayennepeper, komijnpoeder en zout in een kom en voeg langzaam het water toe. Meng tot een vrij dik beslag en voeg de andere helft van de gesnipperde sjalot toe. Zet even weg.
  5. Rasp de andere helft van de rettich met een grove rasp. Schil de biet en de koolrabi en rasp grof. Doe ca. een kwart (!) van deze groenten bij het beslag en roer goed door.
  6. Maak een vinaigrette van de olijfolie en azijn. Pers de knoflook erbij en voeg het karwijzaad toe en zout en peper. Meng de vinaigrette door de rest van de geraspte groenten en zet even weg.
  7. Bak nu de pannenkoeken. Doe wat olie in een grote koekenpan en bak achter elkaar één grote pannenkoek per persoon (ca. 4 minuten per kant). Kook je voor 4, gebruik dan 2 pannen. Hou ze warm op een bord met deksel.
  8. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Snij wat lente-ui heel fijn en garneer daarmee de soep en de salade.
  9. Serveer de pannenkoeken met een pluk salade er bovenop en de soep erbij. Schep naar smaak wat kokosyoghurt op de pannenkoek en in de soep.