Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipgyros met volkoren pita, koolsalade en rode biet-lenteui salade

Kip

  • Totale tijd minuten
3529 Kipgyros Met Volkoren Pita Koolsalade En Rode Bietlenteui Salade

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Spitskool
  • 150 ml Yoghurt
  • 3 el Peterselie
  • 1 pakje(s) Rode biet
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 400 g Kipgyros
  • 4 stuk(s) Volkoren pitabrood

In Huis

  • 2 el Mayonaise
  • 3 tl Mosterd
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 schepje(s) Suiker
  • 1 tl Rode wijnazijn
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de spitskoolsalade. Snij de kool in kwarten en verwijder de stronk. Snij de kool in ragdunne sliertjes, liefst met behulp van een mandoline, dat is echt het lekkerst vinden wij. Maar met een groot scherp mes kan natuurlijk ook!
  2. 2. Meng de mayonaise, 2/3 van de yoghurt, mosterd, citroensap en korianderpoeder tot een dressing. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een schepje suiker en verdun zo nodig met wat water om gemakkelijker te kunnen mengen met de kool. Snij de peterselie fijn en voeg toe.
  3. 3. Bak de kip in een beetje olie op hoog vuur bruin en gaar.
  4. 4. Snij intussen de bietjes in kleine blokjes en meng met de andere 1/3 van de yoghurt, peper, zout en de wijnazijn. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en meng met de bietjes.
  5. 5. Doe de pitabroodjes in de broodrooster.
  6. 6. Serveer de kip met een flinke pluk koolsalade in de broodjes en serveer met de rest van de koolsalade en de bietjes erbij.
  7. 1. Eet je liever warme groenten? Roerbak de gesneden spitskool 10 minuten in boter, pers een knoflookje erbij en breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.