Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kippendijfilet met gesmoorde savooiekool en wilde rijst

  • Totale tijd minuten
1398 Kippendijfilet Met Gesmoorde Savooiekool En Wilde Rijst

Ingrediënten

In de box

  • 300 g Wilde rijst
  • 1 stuk(s) Savooiekool
  • 400 g Kippendijfilet
  • 2 stengel(s) Bosui

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 2 tl Sambal
  • 80 ml Ketjap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de rijst af in een vergiet en zet op in een pan met water. Kook gaar volgens gebruiksaanwijzing, let op dit duurt circa 30 minuten dus begin hiermee!
  2. Halveer de savooiekool, verwijder het hart en snij in dunne reepjes.
  3. Hak 4 tenen knoflook fijn.
  4. Als de rijst nog ongeveer 15 minuten moet begin je met de kip en groenten, als volgt:
  5. Zet een grote wok op het vuur met een scheutje olie. Voeg de kippendij toe als de wok goed heet is.
  6. Schroei de kip eventjes (min of meer) dicht op hoog vuur en voeg dan de knoflook toe. Bak deze 30 seconden mee. Voeg nu 2 (flinke) tl sambal toe (naar smaak, mag wat meer of minder) en bak even mee tot de geuren loskomen.
  7. Voeg dan de reepjes savooiekool toe en roerbak alles op flink hoog vuur tot de kool een klein beetje begint te slinken. Blijf roeren.
  8. Als je pan niet groot genoeg is kan je de kool er in etappes bij doen, steeds als de kool wat is geslonken voeg je de volgende portie toe.
  9. Roerbak circa 5 minuten op hoog vuur totdat de savooiekool wat begint te karamelliseren. Laat het niet aanbranden!
  10. Voeg nu 60-80 ml ketjap en 2 el water toe en draai het vuur laag. Stoof het geheel gaar op laag vuur met een deksel gedurende 5-7 minuten, check of de kip en savooiekool gaar zijn.
  11. Snij ondertussen de bosui in plakjes. Doe deze op het laatst nog even bij het mengsel in de pan zodat het ietsje mee gaart.
  12. Serveer de rijst met de kip en de savooiekool. Giet wat van het lekkere kookvocht van de kip over elk bord.