Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Koolvis met geroosterde wintergroenten en kappertjes

  • Totale tijd minuten
Wk-51-koolvis-geroosterde-groente-kapper-citroen-min

Ingrediënten

In de box

  • 600 g Regenboogpeen
  • 400 g Wortelpeterselie
  • 800 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 4 stuk(s) Koolvis
  • 2 el Kappertjes

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • 2 teentje(s) Knoflook met schil
  • 20 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op. Je hebt vaker wortelpeterselie nodig deze week.
  2. 1. Zet een grote pan water met zout op voor de groenten en aardappels.
  3. 2. Schil de peen en wortelpeterselie en snij overdwars in grove stukken. Schrob de aardappels schoon en snij in kwarten of wedges. Kook de groenten en aardappels samen 6-8 minuten voor. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  4. 3. Giet de groenten af. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers het sap uit de citroen over de groenten en leg de helften erbij. Giet de olijfolie erbij en voeg zout, peper en gedroogde tijm toe. Hussel om en leg de knoflooktenen met schil erbij. Schuif 20 à 25 minuten in de oven.
  5. 4. Verwarm de helft van de boter met wat olie in een koekenpan. Doe wat bloem op een bord en voeg zout en peper toe. Dep de vis droog en haal door de bloem. Bak in een aantal minuen bruin en gaar. Haal uit de pan en leg even opzij. Voeg de rest van de boter toe en de kappertjes. Knijp een beetje van het sap van de geroosterde citroen bij de boter, doe dit voorzichtig naar smaak. Serveer de vis met de kappertjesboter en de geroosterde groenten.