Uw wijzigingen worden verwerkt

Kruidige bulgur met kikkererwten, Hollandse geitenkaas en gegrilde courgette

  • Let op: je hebt 2 keer limoen (de vegas maar 1x) en courgette nodig deze week (vega's hebben maar 1x limoen, maar 2x koriander en pruimtomaten nodig).
  • 1. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een wok en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten. 
  • 2. Voeg de komijnpoeder en tomatenpuree erbij en fruit zachtjes nog een minuut. Roer de bulgur erdoor. Schenk het water erbij, breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken met het deksel op de pan. 
  • 2. Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Besmeer met olijfolie en grill in de grillpan met mooie strepen. Leg elke portie die klaar is op een mooie schaal en bestrooi met peper en zout (NB. als je minder tijd hebt, snij de courgette dan in blokjes en bak op hoog vuur al roerbakkend bruin en beetgaar). 
  • 3. Ga tijdens het grillen verder met de rest: haal de deksel van de bulgur als die gaar en droog gekookt is, roer los met een vork en laat iets afkoelen. Snij de tomaten in stukjes. Giet en spoel de kikkererwten af. Roer de tomaten, de kikkererwten en de olijfolie extra vierge door de bulgur. 
  • 4. Bak de pompoenpitten voorzichtig knapperig in een droge koekenpan, doe in een bakje en zet op tafel. Snij de saladekaas in blokjes en zet op tafel.
  • 5. Rasp de limoen en pers het sap uit. Hak de munt en koriander fijn en meng samen met de limoensap en -rasp door de bulgur. Check op peper en zout. Serveer de bulgur met de blokjes saladekaas, de pompoenpitten en de gegrilde (of gebakken) courgette.  

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat