Uw wijzigingen worden verwerkt

Lamsrookworst met Marokkaanse boerenkool kikkererwtenstoof

  • Let op: voor dit recept heb je Ras el Hanout nodig, niet te verwarren met de kardemonpeulen en het komijnzaad. NB. je hebt vaker ui nodig deze week.
  • 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui in een beetje olie aan totdat hij zacht begint te worden. Voeg de knoflook en de Ras el Hanout toe en bak nog 30 sec.
  • 2. Doe de cherrytomaten erbij en laat opwarmen totdat het kookt. Breng op smaak met peper en zout en voeg de boerenkool (eventueel in porties) toe. Laat al roerend met een scheutje water slinken.
  • 3. Leg de lamsrookworst (zonder verpakking) erbovenop (let op dat de lamsrookworst niet in het vocht zakt, dan gaat hij te hard). Laat 15-20 minuten zachtjes met deksel stoven. Check af en toe of het niet droog kookt. 
  • 4. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en doe ze bij de boerenkool. Laat ze nog 5 minuten mee stoven totdat alles goed warm is en de boerenkool zacht genoeg.
  • 5. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en dien op in diepe borden met de lamsrookworst ernaast.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat