Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lams-kalfsrookworst met Marokkaanse boerenkool kikkererwtenstoof

  • Totale tijd minuten
1978 Lamsrookworst Met Marokkaanse Boerenkool Kikkererwtenstoof

Ingrediënten

In de box

  • 1 ui
  • 4 tl Ras el Hanout
  • 2 blikjes cherrytomaatjes
  • 300 gram boerenkool
  • 2 stuks lams-kalfsrookworst
  • 1 blikjes kikkererwten

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olie
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui in een beetje olie aan totdat hij zacht begint te worden. Voeg de knoflook en de Ras el Hanout toe en bak nog 30 sec.
  2. Doe de cherrytomaatjes erbij en laat opwarmen totdat het kookt. Breng op smaak met peper en zout en voeg de boerenkool (eventueel in porties) toe. Laat al roerend met een scheutje water slinken.
  3. Leg de rookworst (zonder verpakking) erbovenop (let op dat de worst niet in het vocht zakt, dan gaat het te hard en barst hij). Laat 15-20 minuten zachtjes met deksel stoven. Check af en toe of het niet droog kookt.
  4. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en voeg bij de boerenkool. Laat 5 minuten meestoven totdat alles goed warm is en de boerenkool zacht genoeg.
  5. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en dien op in diepe borden met de lamsrookworst ernaast.