Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lasagne met spinazie en kastanje champignons met tomatensla

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1271 Lasagne Met Spinazie En Kastanje Champignons Met Tomatensla

Ingrediënten

In de box

  • 10 stuk(s) Tomaat
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 1 bakje(s) Paddenstoelen
  • 400 g Spinazie
  • 1 stuk(s) Uien
  • 500 g Verse lasagne
  • 2 stuk(s) Mozzarella

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • eventueel toevoegen Cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de tomaten in blokjes en zet 1/3de apart. Hak 2 tenen knoflook fijn.
  2. Zet een pan op het vuur met 1 el olie, fruit de 2 tenen knoflook heel kort aan (30 sec) en voeg de tomaten toe. Laat dit circa 20 min. sudderen op hoog vuur zodat het lekker indikt en zoeter wordt.
  3. Voeg na 20 minuten peper en zout en evt. een klein beetje suiker en optioneel een mespuntje cayenne peper toe.
  4. Laat nog 5 minuten door pruttelen. Je kunt eventueel de staafmixer er even inzetten, maar dat hoeft niet.
  5. Maak terwijl de saus kookt de tomatensla door de apart gezette tomaten te mengen met 3 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, ½ tot 1 gesnipperd sjalotje en wat zout en peper. Zet weg.
  6. Verwarm de oven voor op 220 graden en begin met de lasagne: snijd de champignons en de andere 2 tenen knoflook in plakjes. Snijd de ui in ringen. Was de spinazie en maak droog met een slacentrifuge.
  7. Zet een pan met dikke bodem (wok of stoofpan bijv.) op met 2 el olie en fruit eerst de ui ca. 3 minuten en doe dan de knoflookplakjes erbij en fruit mee tot de ui een beetje zacht is.
  8. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 3 of minuutjes aan tot ze goed geslonken zijn.
  9. Voeg de spinazie toe en druk wat naar beneden en doe een deksel op de pan zodat de spinazie snel slinkt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  10. Ga nu de ovenschaal vullen. Pak een grote ovenschaal van minimaal A4 formaat.
  11. Begin met een beetje olijfolie en maak dan een bodem van lasagne vellen (ca. 3), afhankelijk van je schaal moet je even puzzelen en/of bijsnijden.
  12. Verdeel de helft van het spinaziemengsel over de lasagne bodem op gevolgd door weer een laag lasagne vellen en dan de andere helft van het spinaziemengsel.
  13. Daarna de 3de laag lasagne vellen gevolgd door de tomatensaus en de mozzarella in dunne plakjes gesneden.
  14. Schuif in de oven voor ca. 10 minuten, tot de mozzarella goudbruin is. De lasagne is super vers dus hoeft nauwelijks meer te garen. Serveer de lasagne met de tomatensalade.
  15. Tip: Berg lasagne vellen die eventueel over zijn goed lucht dicht op en maak later in de week in een klein ovenschaaltje een lekker bijgerecht met restjes uit je koelkast bijvoorbeeld.