Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lasagne van koolraap met gehakt en veldsla

Rund

  • Totale tijd minuten
2207 Lasagne Van Koolraap Met Gehakt En Veldsla

Ingrediënten

In de box

  • 800 g Koolraap
  • 500 g Rundergehakt
  • 200 g Winterpeen
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 150 g Geraspte kaas
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 1 zakje(s) Veldsla

In Huis

  • 2 tl Tijm
  • 40 g Boter
  • 40 g Bloem
  • 400 ml Melk
  • naar smaak Vinaigrette
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook (voor de koolraap) en verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de koolraap. Halveer de koolraap en snij in zo dun mogelijke plakken. Het is even een werkje, maar hoe dunner de plakken, hoe beter! Doe de plakken in de pan met kokend water en kook beetgaar in ca. 10 minuten (prik met vork). Bewaar een kopje kookvocht, giet af en laat uitlekken en een beetje afkoelen in het vergiet.
  3. Schil ondertussen de wortel en snij in kleine stukjes. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan wat olie en fruit de ui en wortel hierin tot de ui glazig is. Maak in het midden van de pan wat ruimte vrij en bak daar de tomatenpuree ca. 2 min flink aan tot de geur van gebakken tomaat vrijkomt. Roer de tomatenpuree dan door de ui en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en gaar.
  4. Voeg dan de tijm, zout en peper naar smaak toe en roer alles goed door. Maak de gehaktsaus lekker smeuïg met ca. 5 el kookvocht van de koolraap.
  5. Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en roer daar de bloem tot een gladde massa doorheen. Voeg steeds een scheutje melk toe totdat je een gladde saus hebt, niet te dik want dat werkt niet fijn. Breng op smaak met peper en zout en smelt de helft van de kaas erdoorheen. Hou het een beetje schenkbaar.
  6. Vet een ovenschaal in (je kunt waarschijnlijk 3 lagen maken). Bekleed de bodem met 1/3 van de plakjes koolraap. Schep dan ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel daarop en dan 1/3 van de bechamelsaus. Doe dit nog twee keer, eindigend met de bechamelsaus. Strooi daar de rest van de kaas overheen. Schuif 10-15 min in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.
  7. Maak intussen een simpele vinaigrette voor de veldsla.