Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm en aspergepunten

Vis

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 gerookte zalmfilets

In Huis

  • 600 gram krieltjes
  • 12 groene asperges
  • 2 el citroenrasp
  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 el dille
  • 2 sjalot
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil en kook de krielaardappeltjes in ca. 10 minuten gaar in water met wat zout. Giet af en houd warm.
  2. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar in water met wat zout. Snijd de toppen er af op ca. 10 cm van de punt en snijd de rest in kleine stukjes.
  3. Maak een dressing van de yoghurt, de crème fraîche, de mosterd, de olijfolie en de rode wijnazijn. Klop het mengsel glad en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Hak de dille en snipper de sjalotjes zeer fijn. Roer door de dressing. Snijd de zalm in plakken.
  5. Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Meng aardappeltjes met de stukjes asperge en schep de dressing erdoor terwijl de groenten nog warm zijn.
  6. Leg er de plakken gerookte zalm en de aspergepunten op en bestrooi met nog wat dille, de citroenrasp en een beetje peper en zout.
  7. Voor de dressing: 100 ml dunne yoghurt, 100 ml crème fraîche, 2 tl mosterd, 1 el extra vergine olijfolie, 1 el rode wijnazijn, 4 el dille, 2 sjalotjes