Uw wijzigingen worden verwerkt

Lauwwarme salade van Zeeuwse Vlegel en winterpostelein

Lauwwarme salade van Zeeuwse Vlegel en winterpostelein
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Zeeuwse vlegel (g)75150225300
Kastanje champignons (bakje(s))0,511,52
Sjalot (stuk(s))0,511,52
Winterpostelein (zakje(s))0,250,50,751
Raapstelen (bosje(s))0,250,50,751
Citroenrasp (stuk(s))0,250,250,50,5
Zwarte olijven (g)306090120
Pijnboompitten (g)20304050
Knoflook (teen)0,511,52
Bouillonblokje (blokje(s))0,511,52
Water (liter)0,250,50,751
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Breng een pan met 1 liter water (bij 4p) aan de kook met de bouillonblokjes om straks de Zeeuwse vlegel in te koken (wij vonden 25 minuten beter dan de aangegeven 20 min).
  • Snij de champignons in plakjes. Snipper de sjalot en knoflook. 
  • Snij de steeltjes van de raapsteel en was de blaadjes samen met de winterpostelein in een slacentrifuge. 
  • Rooster de pijnboompitten en rasp de halve citroen. Hak de olijven grof.
  • Bak de champignons in wat olie in de koekenpan. Voeg als ze zacht worden de sjalotjes en knoflook toe en wat peper en zout. Laat zacht worden. 
  • Giet de Zeeuwse vlegel af en roer door de paddenstoelen. Draai het vuur uit.
  • Roer de citroenrasp, de postelein en de raapsteel erdoor en bestrooi met de pijnboompitten en olijven. Serveer direct.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat