Uw wijzigingen worden verwerkt

Linzen-palmkoolsalade met salie-kaas broodjes uit de oven.

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en fruit in een wok in wat olie. Schil de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui en fruit zachtjes verder. Voeg zout en peper toe. 
  • 2. Maak de champignons schoon. Pers de helft (!) van de knoflook en meng met de milde olijfolie, peper zout en geriste tijm. Meng met de champignons in een ovenschaaltje en zet 10-15 minuten in de oven.
  • 3. Spoel de palmkoolbladeren af. Snij met een groot mes het nerf ertussenuit, snij in dunne reepjes en voeg bij de ui en wortelpeterselie. Schep op hoog vuur even om, draai het vuur lager, dek af en laat ca. 10 minuten gaar smoren.
  • 4. Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje en voeg de salieblaadjes toe. Zorg dat de boter niet bruin wordt. Snij de broodjes in de lengte doormidden, haal de blaadjes uit de boter en giet de salieboter voorzichtig over de broodjes. Rasp wat kaas op de broodjes en leg ca. 8 minuten in de oven.
  • 5. Maak de knoflookvinaigrette voor bij de linzen. Knijp de knoflook in kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen (ja echt 1 tl bij 4p). Zo komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er eerst de mosterd door en klop vervolgens de azijn en de extra vierge olijfolie erdoor. Zet even weg.
  • 6. Giet de linzen af. Check of de palmkool gaar genoeg is naar je smaak en voeg de linzen toe. Warm ze mee. Draai het vuur uit en roer de vinaigrette erdoor. Hak de peterselie fijn en roer erbij. Proef. Heeft het nog een zuurtje nodig? Knijp er een beetje citroensap bij.
  • 7. Haal de champignons uit de oven en bestrooi met peper en zout uit de molen. Serveer met de saliebroodjes en de linzen en palmkool.

Filter op:

Uit de krat van:

Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:

Bestel deze krat