Uw wijzigingen worden verwerkt

Linzencurry met bloemkool, raita en tandirbrood

Linzencurry met bloemkool, raita en tandirbrood
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Rode ui (stuk(s))0,511,52
Rode linzen (g)50100150200
Tomatenpuree (el)0,511,52
Specerijenmengsel (bakje(s))1111
Bloemkool (stuk(s))1111
Wortelpeterselie (g)50100150200
Tandirbrood (stuk(s))0,511,52
Volle yoghurt (ml)3875100150
Verse munt (el)0,511,52
Koriander (el)11,52,53

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olie om te bakken ()
Knoflook (teentje(s))1234
Kokend water (ml)150300450600
Groentebouillon (blokje(s))0,250,511
Citroensap (naar smaak)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op, je hebt vaker rode ui en wortelpeterselie nodig deze week.
  • NB. In het specerijenbakje zit: 1/2 tl komijnzaad, 1/2 tl mosterdzaad, 1/2 tl korianderzaad, 1/4 tl kurkuma en 1/4 tl chilipoeder.
  • 1. Snipper 3/4 van de ui en fruit in wat olie in een braadpan. Hak de knoflook fijn en was de linzen in een vergiet. 
  • 2. Voeg wanneer de ui glazig is de knoflook toe en dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree. Fruit even mee, zodat het zuur er wat af gaat. 
  • 3. Doe de specerijen in een vijzel en maal een beetje fijn (met name de korianderzaadjes). Voeg bij de ui en knoflook en roerbak even mee. 
  • 4. Voeg het kokende water toe met het bouillonblokje. Voeg de linzen toe, dek af met een deksel en breng weer aan de kook. De linzen moeten circa 15 minuten (zachtjes!) koken. 
  • 5. Verwarm de oven voor op 200 graden voor het tandirbrood straks. 
  • 6. Maak kleine roosjes van de bloemkool en was ze. Schil en snij de wortelpeterselie in blokjes. Doe beide na ca. 5 minuten bij de linzen. Breng weer aan de kook en kook in circa 10 minuten gaar. Check of het niet droogkookt, voeg als nodig nog wat water toe. 
  • 7. Piep het brood ca. 5 minuten op in de hete oven. Wil je het liever niet knapperig maar juist een beetje zacht hebben, wikkel het dan in folie. 
  • 8. Maak de raita: snipper de achtergehouden rode ui (2 el bij 4 personen) heel fijn en doe die in een kom met de yoghurt. Hak de munt en de koriander fijn. Hou de koriander apart voor garnering en meng de munt door de yoghurt. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe en zet weg.
  • 9. Serveer de linzencurry met het tandirbrood en de raita.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat