Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzencurry met spruitjes en venkel

  • Totale tijd minuten
2902 Linzencurry Met Spruitjes En Venkel

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 400 g Spruiten

In Huis

  • 200 g Rijst
  • 2 el Gember (geraspte)
  • 1 tl Komijnzaad
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 200 g Linzen
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 handje(s) Verse koriander
  • 500 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 9 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olie
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pannetje met het water en de bouillonblokjes op.
  2. 2. Zet 50 gram rijst per persoon op in 100 ml water per persoon. Kook zachtjes gaar in circa 10 minuten.
  3. 3. Schil en rasp de gember. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Fruit de ui in een koekenpan. Voeg 2/3 van de knoflook en de gember toe en bak een paar minuten mee.
  4. 4. Voeg de specerijen erbij en roer door totdat de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer dan de linzen, de bouillon en kokosmelk erdoor en laat 25-30 min koken totdat de linzen gaar zijn.
  5. 5. Snij de venkel in stukjes. Voeg bij de linzen na ongeveer 20 minuten van de kooktijd.
  6. 6. Breng een pannetje met gezouten water aan de kook. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer 3 minuten. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak 3 min en roer dan door de curry, samen met de koriander. Serveer met de rijst.