Uw wijzigingen worden verwerkt

Linzenschotel met komatsuna en feta

Linzenschotel met komatsuna en feta
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Linzen (g)100200300400
Komatsuna (bosje(s))0,511,52
Tomaten (g)100200300400
Kastanje champignons (bakje(s))0,511,52
Rode ui (stuk(s))1234
Regenboogpeen (g)125250375500
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Pimentpoeder (tl)0,50,511
Paprikapoeder (tl)0,511,52
Komijn (tl)0,50,511
Laurier (blaadje(s))1111
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Zet een pan water op voor de linzen en bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Doe er een blaadje laurier bij voor de smaak.
  • Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes en de tomaten en de champignons in grove stukken. Snij de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Was de komatsuna snij de bladeren grof en de stelen iets fijner.  
  • Snij de regenboog peen in dunne plakjes en kook deze 1 minuut in kokend water. Spoel af met koud water, laat uitlekken en doe in een kom. Maak een dressing van olijfolie, azijn  en een tl komijn en meng deze door de wortel. Breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
  • Zet een pan op het vuur, doe er wat olie in en bak hierin de ui met de piment en paprikapoeder tot de ui zacht begint te worden. Doe dan de champignons en de knoflook bij en bak tot de champignons gaar zijn. Voeg vervolgens de komatsuna bij en bak het geheel even kort op heel hoog vuur gaar.
  • Voeg op het laatst de tomaten toe en roer het geheel nog even door. Giet de linzen af, haal de laurier eruit en roer de linzen door het komatsuna mengsel. Breng eventueel op smaak met peper en zout maar let op: de feta is ook al erg zout! 
  • Serveer in een diep bord en verdeel de blokjes feta over de borden. Dien op met de wortelsalade.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat