Uw wijzigingen worden verwerkt

Mac cheese met paddenstoelen, prei en raapsteel.

Mac cheese met paddenstoelen, prei en raapsteel.
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Verse pasta (g)75150225300
Prei (stuk(s))0,511,52
Gemengde paddenstoelen (g)75150225300
Beemster oud (g)50100150200
Raapstelen (bosje(s))0,511,52
Boter (g)8152530
Bloem (g)8152530
Melk (ml)100200300400
Laurier (blaadje(s))0,511,52
Peper en zout (naar smaak)
Knoflook (teentje(s))0,250,511
Panko broodkruim (bakje(s))0,250,511
Nootmuskaat (snufje(s))1111


Download PDF
  • Zet een pan water op voor de pasta. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Maak eerst de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat ca 3 minuten garen op zacht vuur. Voeg al kloppend met een garde scheut voor scheut de melk toe tot een mooie saus ontstaat. Voeg de laurierblaadjes toe, breng op smaak met zout en flink peper en laat ca 5 minuten heel zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Draai het vuur uit als het begint te bubbelen.
  • Kook de pasta beetgaar in het kokende water in 2 minuten vanaf dat het weer kookt, giet af en laat uitlekken. Voeg een drupje olijfolie toe zodat het niet gaat plakken.
  • Snij intussen de prei in dunne ringen, was even goed in een vergiet en laat uitlekken. Hak de knoflook fijn. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Rasp de kaas. Verwijder de worteltjes van de raapstelen, was ze en snij in grove stukken.
  • Doe wat olie in een koekenpan en bak de prei en de knoflook 2-3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 minuten. Haal van het vuur. Warm de bechamel nog even op en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met een flinke snuf nootmuskaat.
  • Meng in een grote pan of bak de pasta met de saus, het paddenstoelen mengsel en de rauwe raapstelen. Doe in een ovenschaal, strooi de panko erover en bak in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat