Uw wijzigingen worden verwerkt

Maiskolven met radicchio-komkommersalade en biefstuk

  • 1. Breng een grote pan water aan de kook voor de mais. Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf. Halveer en doe in het kokende water. Bij een kleine maiskolf met lichtgele korrels geldt een kooktijd van 10-12 minuten, voor een grote kolf met gele korrels 15-20 minuten. 
  • 2. Maak terwijl de mais kookt de radicchio-komkommer salade. Snij een klein teentje knoflook doormidden, verwijder het loof en hak zeer fijn. Snij de radicchio doormidden en verwijder het hart. Snij vervolgens in dunne reepjes. Snij de komkommers in de lengte doormidden en dan nog een keer en snij in kleine stukjes. Maak in een slabak de dressing van mayonaise, yoghurt, citroen, suiker en gehakte knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als tegenhanger van de bittere radicchio heb je een goede zuur-zout-zoet-verhouding nodig. Tip: Het is erg lekker om wat maiskorrels door de salade te mengen. Snij straks van een halve maiskolf de korrels af en meng door de radicchio-komkommer salade. 
  • 3. Zet intussen een koekenpan op met een flinke klont boter en 1 el olie. Wacht totdat de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt en bak de biefstukjes mooi bruin en zo gaar als je zelf lekker vindt. Doe de biefstuk in wat aluminiumfolie en hou warm.
  •  Check of de mais gaar is. Als je er gemakkelijk in kunt prikken dan is het gaar.
  • Serveer de biefstuk met de salade en de maiskolven. Geef bij de maiskolven een klontje boter. 
  • Tip: Het is erg lekker om wat maiskorrels door de salade te mengen. 

Filter op:

Uit de krat van:

Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:

Bestel deze krat