Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Marokkaans gekruide kippendij, bulgur en broccoli

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram kippendij
  • 2 stuks broccoli

In Huis

  • naar smaak peper en zout
  • om te bakken olie
  • 2 stuks ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl piment
  • 2 tl kaneel
  • 2 takjes tijm
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 300 gram bulgur
  • 4 stuks ansjovis
  • snufjes cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Snij de kippendijen in blokjes. Pel en snipper de uien en 1/3e van de knoflook. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bestrooi de kip met ruim peper en zout en bak om en om mooi bruin in de hete olie. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Bak in het overgebleven vet de uien en knoflook zachtjes 5 minuten aan totdat de uien glazig worden. Voeg chilipoeder, piment en kaneel toe en bak kort mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de uien. Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook.
  3. Leg de kip terug in de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip goed gaar is.
  4. Maak terwijl de kip gaart de bulgur en de broccoli. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak 2/3e van de knoflook en de ansjovis fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook.
  5. Blancheer hierin de broccoliroosje beetgaar. Spoel ze af onder koud water en zet weg. Bak de ansjovis en knoflook in wat olie even aan. Voeg cayennepeper naar smaak toe. Schep er de broccoli door en laat dit samen even doorwarmen.
  6. Schep af en toe even om. Serveer de bulgur met de tomatensaus, de kip en de broccoli.