Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Moorse lamskebabs van de BBQ, aardappeltjes met mojo verde en komkommersalade

Lam

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 g lamsgehakt
  • 800 g rode aardappelen
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 8 el bulgaarse yoghurt
  • 2 el bieslook

In Huis

  • 40 g koriander
  • 3 el sjalot
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 1 stuk(s) groene peper
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl oregano
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el rode wijnazijn
  • naar smaak olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Stook de BBQ heet, voor de lambskebab. De kebabs kunnen ook op de grillpan gemaakt worden.
  2. Hak de koriander grof, de sjalot fijn en de rode peper zeer fijn. Snij de groene paprika en de groene peper in stukken.
  3. Meng het gehakt met de rode peper, 1 teentje geperste knoflook, paprikapoeder, helft van het komijnpoeder en de helft van de koriander, voor de kebabs. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door en vorm er vier grote of 8 kleine worsten van. Kneed de worsten om een platte grillpen. Druk goed aan om de pen. Leg weg in de koelkast tot gebruik.
  4. Borstel de aardappels schoon en doe ze in een grote pan, zodat ze in 1 laag liggen. Zet ze voor 2/3 onder water. Voeg een halve eetlepel zout toe. Laat koken met het deksel half open. Kook ca. 25 minuten tot de aardappelen gaar zijn, droog koken en de schil begint te rimpelen. De aardappels zullen nu uitslaan van het zout.
  5. Snijd terwijl de aardappels koken de komkommers in hapklare stukken. Meng yoghurt met citroensap en 1 teentje geperste knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de saus vlak voor het serveren door de komkommer. Bestrooi met wat bieslook.
  6. Maak de mojo verde door de groene paprika, groene peper, 2 teentjes geperste knoflook, koriander, komijnpoeder en oregano te malen in de keukenmachine. Roer er op het laatst de 4el olijfolie en rode wijnazijn door.
  7. Bestrijk de kebabs met een beetje plantaardige olie en rooster ze gaar en bruin in ca. 10 minuten op de BBQ
  8. Serveer de lamskebab met de aardappeltjes, mojo verde en de komkommersalade.