Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedelsoep met groenten en krokante tempeh

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 8 plakje(s) Tempeh
  • 2 cm Gember
  • 300 g Broccoli
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Rode peper

In Huis

  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 liter Groentebouillon
  • 300 g Noedels
  • naar smaak Zwart sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de plakken tempeh diagonaal door zodat je 16 driehoekjes krijgt. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de tempeh om en om bruin in ca. 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  2. 2. Schil de gember en snijd in lucifertjes. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan. Bak zachtjes 1 minuut aan in de olie. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  3. 3. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in de bouillon. Haal ze uit de bouillon met een tang en verdeel over vier borden of grote kommen.
  4. 4. Snij de broccoli in roosjes en blancheer kort in de hete bouillon tot ze beetgaar zijn. Leg bij de noedels.
  5. 5. Snij de paprika in dunne reepjes en leg bij de noedels. Snij de lente-ui in ringetjes. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij in dunne reepje.
  6. 6. Schenk de hete bouillon over de groenten en de noedels. Bestrooi met rode peper en lente-ui. Leg de tempeh op de groenten. Bestrooi met zwart sesamzaad en serveer.