Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosters gekruide geroerbakte rode kool met bulgur, appel, dille, salade geitenkaas en cashewnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk-6-Rodekool-met-yacon-landscape-min

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram bulgur
  • 400 gram gele biet
  • 400 gram rode kool
  • 1 stuks uien
  • 200 gram appel
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 80 gram cashewnoten
  • 4 el dille
  • 150 gram salade geitenkaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 3 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram bulgur p.p. op in 120 ml water p.p. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  2. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit wat olie in een afdekbare koekenpan en bak de blokjes aan. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10 minuten smoren. Roer af en toe en voeg water toe als het droogkookt.
  3. Snij de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snij de aangegeven hoeveelheid in zo dun mogelijk sliertjes.
  4. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil de appel en snij in stukjes.
  5. Haal na ca. 10 minuten het deksel van de bieten en bak door tot het vocht is verdampt. Voeg nog wat olie, de ui, knoflook en specerijen toe. Fruit tot de ui glazig is. Blus af met de wijnazijn en voeg de rode kool toe. Roerbak op hoog vuur 6 minuten mee. Voeg de appel toe en bak nog ca. 2 minuten. Check of de bietjes beetgaar zijn. De rode kool blijft knapperig.
  6. Bak de cashewnoten in een droge koekenpan op zacht vuur tot het een beetje begint te kleuren. Laat even afkoelen zodat ze knapperig worden.
  7. Giet de bulgur af (indien nodig) en voeg toe. Breng goed op smaak met zout (peper zit al in het mengsel!).
  8. Hak de dille en salade geitenkaas grof. Garneer de bulgur en rode kool met de dille, kaas en de cashewnoten.
  9. Goed om te weten: In het specerijenbakje zit (voor 4p): 1/4 tl pimentpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl zwarte peper (in het 2p bakje zit de helft.