Uw wijzigingen worden verwerkt

Oosterse kabeljauw met rode peper, gember, paksoi en rijstnoedels.

Oosterse kabeljauw met rode peper, gember, paksoi en rijstnoedels.
  • Zet een pan water op met zout voor de rijstnoedels. 
  • Schil een stuk gember en rasp tot dat je een ruime eetlepel hebt (bij 4p). 
  • Snij de rode peper in ringetjes (of als je minder pittig wil halveer je hem eerst in de lengte om de zaadjes te kunnen verwijderen en snij je hem dan in halve ringetjes). 
  • Snij de lente ui  in ringetjes en houdt het wit en het groen gescheiden. Meng het witte deel van de lente ui en de rode peper met de sojasaus, de honing, de geraspte gember en twee geperste teentjes knoflook.
  • Snij de paksoi in repen en was met behulp van een slacentrifuge. 
  • Draai als het water kookt het vuur uit en laat de rijstnoedels er 3 minuten in wellen. Giet af en spoel goed af met koud water. Meng met een paar drupjes olie tegen het plakken. Knip de noedels eventueel een paar keer in met een schaar zodat het mengen straks makkelijker gaat. 
  • Verwarm in een koekenpan wat olie en bak daarin de kabeljauw op de huid tot die knapperig is. Voeg dan 3 a 4 el (bij 4p) van het sojamengsel erbij en laat indikken. Draai als de vis bijna gaar is en de sojasaus stroperig de vis nog even een minuutje om en laat net aan gaar worden. 
  • Roerbak ondertussen de paksoi even snel een paar minuutjes in een wok. Houdt hem lekker knapperig. Als er veel vocht uit komt, giet dat er dan grotendeels af en voeg vervolgens de rest van het sojamengsel erbij. Laat circa twee minuten inkoken. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe (mag uit flesje). Roer de noedels erdoorheen, meng goed. 
  • Serveer met de gebakken kabeljauw.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat