Uw wijzigingen worden verwerkt

Orecchiette met raapstelen en tomaat

  • Kook de orecchiette volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
  • Blancheer de raapstelen ca. 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat goed uitlekken. Hak de raapstelen grof.
  • Snij de pruimtomaten in stukken. Hak de knoflook fijn. Snij de rode peper in dunne reepjes. Verwijder al dan niet de zaadjes, afhankelijk van hoe pittig je het hebben wil. 
  • Maak in de tussentijd de raapstelen verder klaar. Verhit de olijfolie in een grote hoge koekenpan. Bak hierin de ansjovis, knoflook en rode peper zachtjes aan tot de ansjovis uit elkaar valt.
  • Voeg de tomaten toe en laat ca. 10 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan. Voeg de raapstelen toe en schep goed om. Laat de raapstelen doorwarmen.
  • Voeg de afgegoten orecchiette toe en schep weer goed om.
  • Serveer de orecchiette met wat geraspte Parmezaanse kaas.
  • Wijnsuggestie: Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades en kipgerechten.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat