Uw wijzigingen worden verwerkt

Ovenschotel met seitangehakt, witte kool, puree en Kinderdijkerkaas

Ovenschotel met seitangehakt, witte kool, puree en Kinderdijkerkaas
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knolselderij (g)125250375500
Aardappelen kruimig (g)150300450600
Uien (stuk(s))0,511,52
Tijm (tl)0,250,50,751
Seitan (pakje(s))0,511,52
Witte kool (g)150300450600
Jong belegen kaas, geraspt (g)20406080

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knoflook (teentje(s))1234
Olie om te bakken ()
Paprikapoeder (el)0,511,52
Zout (tl)0,10,30,40,5
Ketjap (tl)0,511,52
Sambal (optioneel)
Kerriepoeder (el)0,250,50,751
Olijfolie (optioneel)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op je hebt vaker tijm, knolselderij, ui en witte kool nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de knolselderij en aardappel en snij in grote stukken. Zet net onder water me zout en kook gaar in 15 minuten.
  • 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een (afdekbare) wok of hapjespan op het vuur en fruit de ui zachtjes in een beetje olie. Ris de tijm erbij. Voeg als de ui glazig is het seitangehakt en de helft(!) van de knoflook toe met de paprikapoeder en het zout. Bak een paar minuutjes al omscheppend. Voeg de ketjap toe en proef of het gekruid genoeg is naar je smaak – voeg als je dat lekker vindt wat sambal toe! Zet het vuur even uit.
  • 3. Snij de witte kool in dunne reepjes. Doe het seitangehakt in een ingevette ovenschaal. Doe wat verse olie in de pan en fruit daarin het kerriepoeder met de andere helft van de knoflook zachtjes en kort (30 sec) aan. Voeg de witte kool toe en roerbak even goed om. Voeg een klein scheutje water toe, sluit af met een deksel en laat op laag vuur gaar en zacht worden in ca. 10 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • 4. Giet aardappels en knolselderij af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels en knolselderij tot een puree met olijfolie en eventueel wat kookvocht, tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5. Leg de witte kool op het gehakt in de ovenschaal en daar bovenop de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven tot je een bruin korstje hebt (gebruik zo nodig de grill).

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat