Uw wijzigingen worden verwerkt

Paddenstoelenjus

Paddenstoelenjus
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Gemengde paddenstoelen (bakje(s))0,250,50,751
Knoflook (teentje(s))0,250,50,751
Boter (g)15254050
Sherry (el)11,52,53
Water (ml)125250375500
Bloem (el)0,250,250,50,5
Citroensap (uit flesje) (scheutje(s))0,250,50,751


Download PDF
  • 1. Hak de paddenstoelen grof en hak de knoflook fijn.
  • 2. Smelt de boter en doe daar de paddenstoelen bij. Bak al omscheppend totdat de boter een beetje is opgenomen door de paddenstoelen. Voeg de gehakte knoflook toe, bak 30 sec mee. 
  • 3. Doe de bloem erbij en roer even goed door. 
  • 4. Voeg daarna de sherry of vermouth toe. Laat de alcohol even verdampen en voeg dan het water toe met het halve (bij 4p) bouillonblokje en een kneepje citroensap. 
  • 5. Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 25 minuten pruttelen totdat het een beetje ingedikt is tot een mooie jus. 
  • 6. Zeef de jus. 

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat