Uw wijzigingen worden verwerkt

Paddenstoelenstoof met knolselderij-, prei- en krulandijviestampot

Paddenstoelenstoof met knolselderij-, prei- en krulandijviestampot
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Prei (stuk(s))0,511,52
Knolselderij (g)150300450600
Aardappelen (g)150300450600
Gemengde paddenstoelen (g)250400500750
Andijvie (stuk(s))0,250,50,751
Sjalot (stuk(s))0,511,52
Zure room (ml)2575100125
Bladpeterselie (el (gehakt))0,751,523

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Roomboter (g)5101520
Knoflook (teen)0,751,523
Laurier (blaadje(s))0,511,52
Melk (ml)50100150200
Water (ml)50100150200
Olijfolie (el)0,751,523
Paprikapoeder (tl)0,250,50,751
Nootmuskaat (tl)0,10,10,20,2
Peper en zout ()


Download PDF
  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • 2. Snij de prei in ringen en was grondig. Snij de knolselderij doormidden en dan in plakken van 2 cm. Schil de plakken met een dunschiller en snij in blokjes van 2 cm. Schil de aardappels en snij in even grote stukken. Hak de knoflook fijn. 
  • 3. Verwarm in een flinke soeppan met dikke bodem de helft van de boter. Voeg knolselderij, aardappel en prei toe. Bak een paar minuutjes al roerend (zonder te laten verkleuren). Roer 1/3 van de gehakte knoflook erdoor en voeg het laurierblad toe. Laat met de deksel een minuut of 5 zachtjes (!) stoven. Voeg dan de melk, het water en zout toe, breng aan de kook en laat met deksel nog 10-15 minuten koken tot echt goed gaar. 
  • 4. Leg intussen de paddenstoelen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • 5. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. 
  • 6. Snipper de sjalotten. Verhit de andere helft van de boter in een diepe pan. Fruit de sjalot en de andere 2/3 van de knoflook op laag vuur glazig. Voeg paprikapoeder en nootmuskaat toe, roer even door. Voeg de zure room toe en schep de paddenstoelen erbij. Breng rustig aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten inkoken. Hak intussen de peterselie. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe. 
  • 7. Giet knolselderij en aardappel af, maar bewaar wat kookvocht. Haal het laurierblaadje eruit! Stamp fijn en voeg vocht toe tot de gewenste smeu├»gheid. Roer de andijvie erdoor en laat op een laag vuurtje wat slinken. Maak op smaak met peper en zout en serveer met de paddenstoelen. 

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat