Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pappardelle met Italiaanse wildzwijnragout

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 700 g wild zwijn
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) wortel
  • 2 stengel(s) bleekselderij

In Huis

  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 300 ml droge rode wijn
  • 400 g pappardelle pasta
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 300 ml water
  • naar smaak bouillonpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui, snijd de wortel en selderij in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak een beetje bruin. Voeg de uien toe en bak 5 minuten mee. Roer af en toe. Voeg de wortel en selderij toe. Bak samen nog 5 minuten tot de groenten wat zachter zijn geworden. Voeg de wijn toe en laat grotendeels verdampen op hoog vuur. Voeg je de passata toe.
  2. Voeg wat water toe tot dat het vlees bijna onder staat. Breng verder op smaak met peper, zout en wat bouillonpoeder. Laat 2 ½ uur koken op middelhoog vuur, roer af en toe.
  3. Kook in de tussentijd pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
  4. Roer de vleessaus door de hete pasta, voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Serveer met wat Parmezaanse kaas.