Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paprika tomaten soep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) paprika
  • 3 stuk(s) tomaten
  • 1 pain gris
  • 1 lente-ui

In Huis

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika’s in de hete oven totdat ze zwart beginnen te blakeren en het velletje begint te barsten. Dit duurt ongeveer een kwartier.
  2. Snij intussen de ui en de knoflook fijn. Bak deze met de oregano zachtjes aan in een diepe pan met een scheut olijfolie totdat de ui zacht is.
  3. Snij de tomaten in kleine stukjes.
  4. Roer de tomaat door de ui en de knoflook en laat met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes stoven.
  5. Haal de paprika’s uit de oven en zet terug naar 180 graden. Doe de paprika's in een plastic zak. Laat ze daarin 10 minuten afkoelen, haal ze dan eruit en trek het geblakerde vel eraf. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snij in kleine stukjes en doe in de pan.
  6. Schuif ondertussen het brood in de oven en bak af voor 10-12 minuten.
  7. Voeg de bouillon toe en laat nog even pruttelen. Zet dan de staafmixer erin en pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Serveer de soep met wat lente-ui en brood.
  9. Lekker met een frisse salade.