Uw wijzigingen worden verwerkt

Pasta met boerenkoolpesto en cherrytomaatjes

Pasta met boerenkoolpesto en cherrytomaatjes
Bereidingstijd: 25 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Cherrytomaatjes (blikje(s))1,52
Boerenkool (g)150200
Zonnebloempitten (g)4560
Pecorino (g)6080
Citroensap (el)0,751
Penne (g)300400

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knoflook (teentje(s))2,53
Suiker (tl)11
Olijfolie (extra vierge) (el)4,56
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op je hebt vaker citroen nodig deze week. 
  • 1. Zet twee pannen op met water en zout voor het koken van de boerenkool en voor de pasta.
  • 2. Doe de cherrytomaatjes met hun vocht in een klein (steel)pannetje. Pers 2/3 van de knoflook er boven uit. Doe er de suiker, peper en eventueel zout bij en roer even voorzichtig door. Laat op zacht vuur warm worden; laat het niet te snel gaan, de cherrytomaatjes moeten heel blijven.
  • 3. Blancheer de boerenkool 5 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht voor straks.
  • 4. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 5 min al omscheppend goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Laat ze afkoelen.
  • 5. Rasp de pecorino grof. Kook de penne gaar in ca. 6 minuten. Giet af.
  • 6. Doe intussen de resterende knoflook, de helft van de pecorino en de zonnebloempitten in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de boerenkool toe. Giet de olijfolie extra vierge erbij en maal (in delen) tot een stevige pesto. Voeg evt nog wat kookvocht toe, om de pesto lekker smeuig te maken en breng op smaak met wat citroensap, peper en zo nodig nog zout. 
  • 7. Meng de penne met de boerenkoolpesto of serveer de pesto er los bij. 
  • 8. Schep de pasta in diepe borden, doe op elk bord een schep cherrytomaatjes met een beetje saus en rasp de rest van de pecorino erover.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat