Uw wijzigingen worden verwerkt

Pasta met een saus van pompoen en gehakt

Pasta met een saus van pompoen en gehakt
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Rundergehakt (g)125250375500
Pappardelle pasta (g)125250375500
Pompoen (g)200400600800
Uien (stuk(s))0,511,52
Salie (blaadje(s))1122
Olijfolie (el)2222
Knoflook (teentje(s))11,52,53
Gedroogde tijm (tl)0,511,52
Geraspte kaas (eventueel toevoegen)


Download PDF

Nb: mocht je moeite hebben met het schillen van de pompoen kun je deze ook halveren, de zaadlijsten verwijderen en dan 30 minuten op 180graden gaar koken in de oven. 


  • Zet een pan met water voor de pasta op het vuur en breng aan de kook. 
  • Snij de pompoen in kwarten en verwijder de zaden, snij daarna in parten en schil deze. Snijd hierna in grove stukken. Dit is even een klusje, maar hierna ben je bijna klaar!
  • Snipper de uien en hak de knoflook tenen fijn. 
  • Verhit in een grote pan wat olijfolie en bak de uien glazig. Voeg dan 2/3 van de fijngehakte knoflook toe en de pompoen stukken.
  • Snij de blaadjes salie in reepjes en roer deze door de pompoen. Doe dan de deksel op de pan. 
  • Bak vervolgens het gehakt rul met de tijm en de rest knoflook en breng op smaak met peper en zout. 
  • Als de pompoen zacht geworden is prak je de pompoen met een stamper of evt. met een staafmixer.  Roer het gehakt door de saus en zet nog even terug op het vuur. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta gaar in 2 minuten. Eventueel kun je wat kookvocht aan de saus toevoegen, mocht deze niet smeu├»g genoeg zijn. 
  • Serveer de pasta met de pompoen-gehakt saus.


Tip: Lekker met wat kaas. Verwerk alle pompoen maar hou vervolgens een deel van de gegaarde blokjes apart (als het te veel pompoen lijkt voor de pasta). Pureer deze later met wat bouillon en wat kruiden naar smaak tot een lekker soepje. 


Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat