Uw wijzigingen worden verwerkt

Pasta met gesmoorde kippendijfilet, kleine tomaatjes en verse basilicum

Pasta met gesmoorde kippendijfilet, kleine tomaatjes en verse basilicum
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Rode ui (stuk(s))0,250,50,751
Kippendijfilet (g)75150225300
Cherrytomaatjes (g)65125185250
Olijfolie (el)2345
Knoflook (teentje(s))11,523
Gepelde tomaten (g)200400600800
Spaghetti (g)100200300400
Basilicum (takje(s))0,511,52
Parmezaanse kaas (g)25355575
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de uien totdat deze transparant zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak heel even mee. Blijf erbij en roer want de knoflook mag niet verbranden, anders wordt alles bitter. Doe het blik tomaten inclusief sap in de pan. Maak de tomaten iets fijn met een houten spatel en breng aan de kook. Voeg basilicum, peper en zout toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. De saus is goed als de olie zich duidelijk scheidt van de tomaten. 
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder de koude kraan. Zet weg in een zeef of vergiet.
  • Snij de kip in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 5 minuten aan. Voeg de tomatensaus toe en laat het mengsel met de deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min stoven.
  • Halveer de cherrytomaten. Voeg toe aan het mengsel en stoof 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de saus met de spaghetti en rasp de Parmezaanse kaas erover. Serveer direct met nog wat verse basilicum er over.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat