Uw wijzigingen worden verwerkt

Pasta wodka-kipfilet met room en basilicum

Pasta wodka-kipfilet met room en basilicum
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Kipfilet (g)100200300400
Spelt pasta (g)75150225300
Uien (stuk(s))0,50,511
Basilicum (naar smaak)
Geitenkaas (g)255075100
Boter (om te bakken)
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Wodka (borrelglaasje(s))0,511,52
Gepelde tomaten (g)200400600800
Room (ml)255075100
Parmezaanse kaas (g)25255050
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • 1. Leg de stukjes kipfilet onder een stuk huishoudfolie en sla plat m.b.v. een breed zwaar hakmes tot ze  een halve cm dik zijn. Bestrooi met peper. Verhit de boter in een grote diepe koekenpan en bak de stukjes kipfilet om en om bruin en gaar in ca. 7 minuten. Zet weg. 
  • 2. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Bak in het overgebleven braadvet van de kipfilet de ui en knoflook zachtjes aan. Blus af met de wodka. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten fijn met een houten lepel. Voeg wat basilicumblad toe. Breng op smaak met peper en zout en kook in tot een mooie saus in ca. 30 minuten. Voeg de room toe en laat de saus weer inkoken. Voeg de kipfilet toe en laat doorwarmen.
  • 3. Rasp de Parmezaanse kaas en snij de geitenkaas in kleine stukjes. En roer door de warme pasta totdat alles gesmolten is. 
  • 4. Schep dan de tomatensaus erdoor. Check op peper en zout.  Bestrooi met wat basilicumblad en serveer.
  • Tip: lekker met een eenvoudige groene salade.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat