Uw wijzigingen worden verwerkt

Pastinaaksoep met gember en rode peper

Pastinaaksoep met gember en rode peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Pastinaak (g)125250375500
Ui (stuk(s))0,250,50,751
Gember (cm)1234
Rode peper (stuk(s))0,250,250,50,5
Olijfolie (extra vierge) (el)0,250,50,751
Boter (g)57,51015
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Kardemompoeder (tl)0,250,25
Komijnpoeder (tl)0,250,25
Cayennepeper (tl)0,250,25
Groentebouillon (ml)200400600800
Volle melk (ml)50100150200
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Schil de pastinaak en snij in blokjes van ca. 1 cm. Hak de ui en de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui ongeveer 10 minuten, totdat deze zacht en glazig is.
  • Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe en roer een paar minuten door. Doe de pastinaak erbij en roer totdat hij goed bedekt is met de olie en de specerijen. Schenk de bouillon erbij. Breng op smaak met peper en zo nodig nog wat zout. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Of totdat de pastinaak helemaal zacht is.
  • Laat wat afkoelen en pureer de soep in een keukenmachine of met de staafmixer mooi glad.  Doe de soep weer in de pan. Voeg de melk toe en eventueel extra zout en peper. Warm zachtjes weer op - als de soep te dik is, kun je hem verdunnen met wat heet water.
  • Serveer in kommen met wat ringetjes rode peper er over.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat