Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Perzische uiensoep met raapsteel, kwartelei en crostini

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Perzische uiensoep met snijbietblad, kwartelei en crostini | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 g Uien
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • 1 el Verse munt
  • 6 stuk(s) Kwarteleieren
  • 1 stuk(s) Meerzaden bol
  • 2 bosje(s) Raapstelen

In Huis

  • 1 tl Kristalsuiker
  • 1 el Bloem
  • 1 liter Kokend water
  • 1 klont(en) Boter
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de uien, snij doormidden en dan in dunne ringen. Hou een halve ui apart, die ga je straks snipperen.
  2. Fruit de uienringen in een soeppan met dikke bodem in een goede klont boter. Voeg de suiker en kurkuma toe en bak totdat de uien zacht zijn en beginnen te bruinen. Voeg dan flink wat zout, peper en ook de bloem toe, roer goed om en voeg het kokende water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  3. Doe het brood in de voorverwarmde oven en bak in circa 12 minuten af.
  4. Verwijder de worteltjes van de raapsteel, was met behulp van een slacentrifuge. Snij de steeltjes in een aantal stukken en snij het blad grof. Zet even weg.
  5. Maak de garnering voor de soep: snipper de achtergebleven halve ui en bak deze lekker bruin. Hak de munt fijn en voeg deze bij de ui. Bak zachtjes door totdat het mengsel donker is, zet weg.
  6. Halveer het brood en doe de helft in een plastic zak in de diepvries, lekker voor een andere keer. Leg het brood op de snijkant en snij plakken (halve boterhammen zijn het dan dus). Doe ze in de broodrooster en smeer ze als ze mooi bruin zijn in met een teentje knoflook. Bestrooi met peper en zout en bedruppel rijkelijk met olijfolie.
  7. Maak de soep goed op smaak met peper en zout (flink wat zout want er zit geen bouillonblokje in!) en roer de raapsteel door de soep. Breng weer aan de kook en breek dan voorzichtig de kwarteleitjes in de soep. Laat de eieren stollen op de plek waar ze liggen, met een deksel op de pan, dan gaat het sneller.
  8. Garneer de soep met de gebakken ui en munt en serveer met de crostini.