Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pho met biefstuk, radijs, courgette en basilicum

Rund

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 6 cm Gember
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 10 stuk(s) Radijsjes
  • stuk(s) Courgette
  • 400 g Biefstukreepjes
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 handje(s) Basilicum

In Huis

  • 200 g Dunne rijstnoedels
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1500 ml Runderbouillon
  • 1 stuk(s) Steranijs
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 3 tl Vissaus
  • 1 el Bruine suiker
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel af onder koud stromend water en verdeel over de kommen.
  2. 2. Schil de gember en snij in dunne plakken. Pel de knoflook. Schil de sjalot en halveer.
  3. 3. Verhit de plantaardige olie in een grote soeppan en roerbak hierin de gember, knoflook en sjalotje 8 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de steranijs en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken. Voeg de vissaus en suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Zeef de bouillon en doe terug in de pan. Hou warm.
  4. 4. Snijd de rode ui in heel dunne ringen. Snij de radijsjes in plakjes. Snij de courgette in lucifertjes. Leg alle groenten en de biefstukreepjes op en naast de noedels. Halveer de rode peper. Verwijder zaad en zaadlijsten en snij in halve ringetjes.
  5. 5. Schenk de bouillon over de ingrediënten in de kom en bestrooi met de rode peper. Maak af met basilicumblaadjes en serveer.