Uw wijzigingen worden verwerkt

Pitabroodjes met lamskofte, yoghurtsaus en roergebakken spinazie

  • Verwarm de oven voor op 200 graden voor de pita broodjes (of gebruik de broodrooster).
  • Was de spinazie en maak droog met een slacentrifuge.
  • Hak 4 teentjes knoflook fijn en hou 1/3de voor het yoghurtsausje en 2/3de voor de spinazie. 
  • Maak het yoghurtsausje. Schil en rasp de komkommer. Doe in een zeef en bestrooi met wat zout. Laat even uitlekken en knijp dan het vocht uit de komkommer. Meng de komkommer met de yoghurt, de knoflook, komijn poeder en zout/peper naar smaak.
  • Doe het lamsgehakt in een kom en meng het met 2 teentjes geperste knoflook, de garam massala en wat peper. Vorm er met een koele hand gauw kleine bolletjes van. 
  • Stamp de pistachenootjes in een vijzel fijn. 
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de lamsgehaksballen mooi rondom bruin en gaar.
  • Als het gehakt gaar is, voeg dan de gestampte pistachenootjes en de tijmblaadjes toe. Doe er de honing bij en roer alles, inclusief de gehaktballen, door elkaar.
  • Fruit in een wok heel kort 2/3de van de knoflook en voeg dan de spinazie (indien nodig in porties) toe. Zodra de spinazie is geslonken is het klaar. Laat eventueel even uitlekken in een vergiet. Maak op smaak met peper en zout. 
  • Doe de pitabroodjes 2 à 3 minuten in de verwarmde oven (of de broodrooster). 
  • Serveer de pitabroodjes met de lamskoftes, wat blaadjes Asian salad, de yoghurtsaus en de geroerbakte spinazie. 

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat