Uw wijzigingen worden verwerkt

Pittige paneer met kerriewortels en aardpeer-aardappel puree

  • Je hebt vaker peen nodig deze week.
  • 1. Schil de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op in gezouten water. Schil en snij ook de aardappels en doe ze bij de aardperen. De aardperen moeten in ieder geval 20 minuten koken om gaar te worden.
  • 2. Zet de rozijnen in een bakje water om te wellen.Schil de regenboogpeen en snij over schuin in stukken van ca. 3 cm. Zet ze op in een pannetje met een heel klein laagje water, zout, de geriste tijm en een klont boter. Breng afgedekt aan de kook en zet dan het deksel schuin. Draai het vuur laag als het water verdampt is en laat ze 10 minuten glaceren in de boter en beetgaar worden.
  • 3. Snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn.
  • 4. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met de helft van de kerriepoeder en hussel even om. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes mooi bruin op hoog vuur. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5. Fruit nu de knoflook heel even aan in dezelfde pan en voeg direct de ketjap asin (of soja saus) en het water toe en roer dan de sambal erdoor. Doe de sambal naar smaak, meer of minder pittig. Roer nu de blokjes paneer weer door de saus en laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken.
  • 6. Voeg als het water bij de worteltjes is verdampt de sjalot, de andere helft van de kerriepoeder en de rozijnen (zonder het water) toe. Bak een paar minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • 7. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan even een beetje knapperig.
  • 8. Stamp de aardappels en aardperen met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeu├»ge puree. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met de paneer en de kerriewortels en strooi wat amandelschaafsel erover.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat