Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pizza met champignon en courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1380 Pizza Met Champignon En Courgette

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • 1 krop(pen) Sla
  • 1 zakje(s) Rucola
  • eventueel toevoegen Basilicum

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • 2 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl Oregano
  • 4 stuk(s) Pizzabodem
  • 3 el Olijfolie voor de dressing
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de knoflook fijn en fruit heel even zachtjes in wat olie. De knoflook mag niet verbranden want dan wordt deze bitter. Voeg het blikje tomaat toe en de oregano, suiker, zout en peper. Laat ca. 15 min zachtjes sudderen. Pureer (bijvoorbeeld met een staafmixer) als het klaar is de ergste klontjes eruit, het mag wel een beetje grof blijven.
  3. Maak intussen de groenten klaar voor op de pizza. Snij de courgette in dunne plakjes en de ui in dunne ringen.
  4. Spreid de courgette en ui uit op een bakplaat (evt. met bakpapier). Sprenkel wat zout, oregano en olijfolie over de groenten en schuif in de voorverwarmende oven.
  5. Snij dan de champignons in mooie dunne plakjes.
  6. Verdeel de tomatensaus over de platte broden. Leg op de helft van de bodems de champignons en besprenkel met zout, oregano en olijfolie.
  7. Als de courgette en ui een beetje gaar beginnen te worden (circa 10 minuten), haal je ze uit de oven. Leg de courgette en een deel van de ui op de helft van de pizzabodems en nog wat ui bij de champignonpizza’s.
  8. Scheur kleine stukjes van de mozzarella en verdeel over de pizza’s, een halve bol per pizza.
  9. Schuif de pizza’s nog gedurende 10-15 minuten in de (inmiddels) goed voorverwarmde oven. Hou het goed in de gaten, elke oven is anders. Als de pizzabodem te hard gaat, draai dan de temperatuur wat lager.
  10. Maak intussen de sladressing van olie, balsamicoazijn, peper en zout en was de sla. Was ook de rucola. Gebruik een deel voor in de sla en een deel om de pizza’s mee te garneren.
  11. Serveer de pizza met de sla.
  12. Tip: je kunt ook wat verse basilicum blaadjes over de pizza's strooien.