Uw wijzigingen worden verwerkt

Pompoenringen met garam massala curry van palmkool, bataat, adukibonen en koriander

  • Je hebt vaker flespompoen, chilivlokjes en ui nodig deze week.
  • 1. Zet 60 gram rijst pp in 120 ml gezouten water pp op. Kook met behulp van een vlamverdeler zachtjes gaar in ca. 25 minuten.
  • 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik de grillstand. Neem het dikke gedeelte (de buik) van de pompoen en snij voor elke persoon een ring van 1,5 a 2 cm en hol uit. Leg de ringen op een bakplaat, bestrooi met zout, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster in 20 minuten goudbruin.
  • 3. Snij de ui doormidden en dan in dunne halve ringen. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes terwijl je verder gaat.
  • 4. Hak de knoflook fijn. Schil de bataat en snij in kleine blokjes. Snij met een groot mes het nerf uit de palmkoolbladeren en snij de palmkool dan in mooi dunne reepjes.
  • 5. Voeg de knoflook en de garam massala bij de ui. Roerbak even totdat de geuren goed vrijkomen. Voeg bataat en palmkool toe en roer een paar keer om. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de aangegeven hoeveelheid water met het bouillonblokje toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook ca. 15-20 minuten totdat bataat en palmkool gaar zijn.
  • 6. Laat de adukibonen uitlekken en voeg 5 minuten voor het einde toe.
  • 7. Proef de curry en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg zoveel chilivlokjes toe als je zelf lekker vindt (er is 1 tl bij 4p beschikbaar, de rest is voor het andere gerecht!).
  • 8. Leg per persoon een pompoenring op een bord, vul het binnenste met een schepje rijst, schep de curry erop en garneer met verse koriander.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat