Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Portobello gevuld met geitenkaas en linzen met schorseneren, hazelnoten en munt

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
3479 Portobello Gevuld Met Geitenkaas En Linzen Met Schorseneren Hazelnoten En Munt

Ingrediënten

In de box

  • 600 g Schorseneren
  • 4 stuk(s) Portobello
  • 200 g Wortel
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 tl Tijm (geriste)
  • 200 g Geiten-blauwschimmelkaas
  • 2 blikje(s) Linzen
  • 4 takje(s) Tijm
  • 100 g Hazelnoten
  • 3 el (gehakt) Munt
  • 2 el (gehakt) Peterselie

In Huis

  • 1 scheutje(s) Citroensap
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 4 el Rode wijnazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt meerdere keren ui en wortel en tijm nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Zet een pannetje met een laagje water en een scheutje citroensap klaar. Vul de wasbak met koud water en schil de schorseneren met een dunschiller, onder water, zodat je handen minder gaan plakken. Snij ze in stukjes van 2 cm en leg in het citroenwater. Ververs als je klaar bent het citroenwater, voeg nog een scheutje citroensap toe en wat zout, en breng aan de kook. Kook beetgaar in 8-10 min, afhankelijk van de dikte van de schorseneren.
  4. 3. Doe de portobellos in een ovenschaal en schuif gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. 4. Schil de wortel en snij in hele kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en wortel in wat olie totdat de peen beetgaar is. Voeg de knoflook en de blaadjes tijm toe. Haal de portobellos uit de oven en vul ze met de wortel en ui. Snij de kaas in plakjes en verdeel over de portobellos. Schuif gedurende 10 min in de oven.
  6. 5. Doe de linzen in een pan en verwarm langzaam met de takjes tijm. Laat niet koken.
  7. 6. Doe de hazelnoten in een schaaltje en zet bij de portobellos totdat ze knapperig zijn (ook ca. 10 min).
  8. 7. Maak intussen de dressing. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn en zout en peper. Giet de linzen af als ze warm zijn en meng met de dressing. Hak de munt en de peterselie fijn en voeg toe. Voeg de afgegoten schorseneren toe. Check op zout en peper.
  9. 8. Stamp de hazelnoten grof in een vijzel. Serveer de gevulde portobellos met de linzen en strooi daar de hazelnoten overheen.