Uw wijzigingen worden verwerkt

Preipotje met chipolatas en rode bietensalade

Preipotje met chipolatas en rode bietensalade
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Aardappelen kruimig (g)2505007501000
Prei (stuk(s))1234
Bieten (g)125250375500
Zure room (ml)306595125
Rode ui (stuk(s))0,250,511
Chipolataworst (stuk(s))2468
Boter (el)1234
Mosterd (el)0,511,52
Melk (ml)4075115150
Peper en zout (naar smaak)
Citroensap (el)0,10,250,50,5
Olijfolie (el)11,52,53
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Komijnpoeder (tl)0,50,511


Download PDF
  • Let op: de aardappelen worden in 2 gerechten gebruikt. 
  • Kook de aardappels in ca. 25 min. gaar in een pan water met zout. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met 3/4 van de boter en de mosterd tot een puree. Roer er beetje bij beetje de melk door tot je een mooie smeu├»ge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij ondertussen de prei in ringen, was goed en doe in een pan met wat zout en een klein beetje water. Stoof circa 5 minuten tot de prei zacht wordt. Giet af en schep door de aardappelpuree. Houd warm.
  • Snij de bieten in hapklare stukken. Meng in een kommetje de zure room, citroensap, 1/3 de van de olijfolie, geperste knoflook en komijnpoeder door elkaar. Schep de bieten door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de ui in ringen. Prik een paar gaatjes in de chipolatas met een vork. Verhit 2/3 van de olijfolie met 1/4 van de boter in een koekenpan. Bak hierin de chipolatas even aan tot ze bruin zijn. Voeg dan de uienringen toe en bak tot de uien mooi bruin zijn. Na ongeveer vijf minuten zijn de chipolatas gaar. Leg ze op de stamppot en hou warm.
  • Serveer de chipolatas samen met de preistamppot en de bieten salade.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat