Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Quinoa met paddenstoelen, winterposteleinpesto en hazelnoten

  • Totale tijd minuten
3633 Quinoa Met Paddenstoelen Winterposteleinpesto En Hazelnoten

Ingrediënten

In de box

  • 1 banaansjalot
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 200 gram quinoa
  • 100 gram hazelnoten
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram winterpostelein

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter
  • olijfolie om te bakken
  • 400 ml kokend water
  • 100 ml olijfolie (extra vierge)
  • 2 el citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  2. Smelt de helft(!) van de boter met wat olijfolie in een wok of braadpan. Borstel de paddenstoelen schoon. Scheur of snij in stukken en bak al roerend op hoog vuur een paar minuten totdat ze bruin zijn. Doe in een diep bord en zet even weg.
  3. Bereid in een maatbeker de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  4. Fruit de sjalot een paar minuten in de rest van de boter. Voeg de helft(!) van de knoflook toe, schud een paar keer en voeg de quinoa toe. Laat 5 minuten bakken.
  5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 12 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
  6. Bak de hazelnoten knapperig in een droge koekenpan. Rasp de Parmezaan. Pureer met een staafmixer de helft(!) van de hazelnoten met de 1/2(!) van de winterpostelein, de Parmezaan en de rest van de knoflook, samen met de olijfolie extra vierge.
  7. Roer de gebakken paddenstoelen door de quinoa als deze zacht is en het vocht is opgenomen.
  8. Roer het meeste van de pesto door de quinoa. Serveer op een bedje van winterpostelein en garneer met de hazelnoten en een los schepje pesto. Sprenkel wat olijfolie en citroensap erover.