Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rabarber met yoghurt en meringuekruimels

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 g rabarber
  • 1000 ml yoghurt

In Huis

  • 150 g suiker
  • 100 ml water
  • 4 stuk(s) meringues
  • 4 stuk(s) cantuccini koekje
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder eventueel blad en steelaanzet van de rabarber. Was en snijd in stukken van 2 cm.
  2. Doe in een pan met het water. Breng aan de kook en kook tot de rabarber helemaal zacht (ca. 15 minuten) is en het vocht ingekookt is. Je kunt te veel vocht ook binden met 1 eetlepel maizena die je losroert en 0.5 eetlepel water.Breng op smaak met suiker en laat helemaal afkoelen.
  3. Doe wat yoghurt in vier glazen. Schep wat van de rabarber erover. Verkruimel er wat meringue over. Maak zo meerdere laagjes. Bestrooi op het laatst met de verkruimelde cantuccine koekjes.