Uw wijzigingen worden verwerkt

Ravioli met balsamicosjalotten en een saus van paddenstoelen, pastinaak en knolselderij

Ravioli met balsamicosjalotten en een saus van paddenstoelen, pastinaak en knolselderij
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Pastinaak (g)255075100
Knolselderij (g)255075100
Banaansjalot (stuk(s))0,50,511
Champignons (bakje(s))0,511,52
Roodlof (stuk(s))1234
Salie (blaadje(s))2468
Zure room (g)50100150200
Rucola (zakje(s))0,250,50,751
Ravioli (g)150300450600

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Boter (klont(en))1111
Olie (om te bakken)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op: Je hebt twee keer zure room, pastinaak en banaansjalot nodig deze week.
  • 1. Zet alvast een ruime pan gezouten water op voor de ravioli.
  • 2. Schil de pastinaak en de knolselderij en snij in hele kleine blokjes van een halve centimeter.
  • 3. Snipper de sjalot en fruit in wat olie. Voeg wanneer de sjalot glazig is de pastinaak en knolselderij toe. Snij de champignons in vieren. Voeg ze bij de groenten en bak totdat alles beetgaar is.
  • 4. Verwarm wat boter in een koekenpan. Halveer de roodlof en bak bruin en gaar in de boter (naar smaak meer of minder knapperig). Bestrooi met zout en peper, leg op een bord en dek af met wat folie om het warm te houden.
  • 5. Bak de salieblaadjes in de achtergebleven boter zachtjes knapperig.
  • 6. Maak de champignons en pastinaak op smaak met peper en zout en roer de zure room erdoor.
  • 7. Was de rucola en kook de ravioli gaar in 2 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt.
  • 8. Serveer de ravioli op een bedje van rucola, met de saus en de roodlof. Verkruimel er wat knapperig salieblad overheen.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat