Uw wijzigingen worden verwerkt

Varkens-quinoaworst met wortelpeterseliepuree en geroosterde bloemkool

Varkens-quinoaworst met wortelpeterseliepuree en geroosterde bloemkool
Bereidingstijd: 50 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Bloemkool (stuk(s))0,250,50,751
Wortelpeterselie (g)255075100
Varkens-quinoaworst (stuk(s))1234

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olijfolie (extra vierge) (el)0,511,52
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Komijnzaad (tl)0,50,511
Aardappelen kruimig (g)225450675900
Boter (g)10152025
Melk (warm) (g)5075125150
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • 1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het loof van de bloemkool, leg hem op zijn onderkant en snij hem in plakken van ca. 1,5 cm dik en leg op een bakplaat. 
  • 2. Vermeng de olijfolie met de knoflook, het gekneusd komijnzaad en peper en zout. 
  • 3. Smeer de helft van de kruidenolie met een kwastje over de bloemkool. Bak ca. 45 minuten in het midden van de oven. Keer halverwege om en besmeer met de andere helft van de olie. Haal uit de oven. Bestrooi met nog wat komijnzaad.
  • 4. Maak terwijl de bloemkool in de oven staat de puree.
  • 5. Schil de aardappelen en de wortelpeterselie en snij alles in kleine stukjes.
  • 6. Doe de aardappels en wortelpeterselie samen in een pan met water met wat zout. Kook helemaal gaar in ca. 20 minuten. 
  • 7. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Roer er de boter doorheen en beetje bij beetje de warme melk, totdat je een mooie smeuige puree hebt.
  • 8. Breng op smaak met peper en zout.
  • 9. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkens-quinoaworsten in ca. 4 minuten bruin. De worst is al gaar. 
  • 10. Serveer de varkens-quinoaworsten op de puree naast de bloemkool.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat