Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ricottakoekjes en linguine met tomaten-selderij saus

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Ricotta
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 3 takje(s) Basilicum

In Huis

  • 20 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 el Bloem
  • 10 g Bieslook
  • 1 stuk(s) Eiwit
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 400 g Linguine
icon package

Recept stappen

  1. 1. Meng ricotta, Parmezaanse kaas, bloem, bieslook en wat zout en peper. Klop het eiwit helemaal stijf en vouw door het ricotta-mengsel. Maak 8 koekjes van het mengsel en leg in de koelkast om op te stijven.
  2. 2. Snipper de ui en snij de selderij in dunne plakjes.
  3. 3. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een grote pan en bak de ui en bleekselderij zachtjes 10 minuten aan. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Snij twee takjes basilicum fijn en meng door de tomaten. Kook zachtjes 20 minuten tot een mooie tomatensaus. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van het basilicumblad
  4. 4. Bereid de linguine volgens gebruiksaanwijzing.
  5. 5. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak de ricotta-koekjes 3 minuten aan iedere kant. Serveer de koekjes en linguine met de tomatensaus.