Uw wijzigingen worden verwerkt

Risotto met schorseneren, roodlof, pecorino en kabeljauw

Risotto met schorseneren, roodlof, pecorino en kabeljauw
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Citroensap (uit flesje) (kneepje)
Schorseneren (g)125250375500
Banaansjalot (stuk(s))0,250,50,751
Risottorijst (g)75150225300
Pecorino (g)18355570
Roodlof (stuk(s))1234
Kabeljauwfilet (stuk(s))1234
Peterselie (el)0,511,52

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Kokend water (liter)0,30,60,91,2
Visbouillon (blokje(s))0,511,52
Knoflook (stuk(s))0,250,50,751
Olie om te bakken ()
Witte wijnazijn (el)0,250,50,751
Boter (klont(en))0,250,50,751


Download PDF
  • Let op! Je hebt meerdere keren pecorino, citroen en sjalot nodig deze week!
  • 1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  • 2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onderwater (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 2 cm en doe in de pan.
  • 3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar.
  • 4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  • 5. Fruit in een wok de sjalot glazig en voeg de rijst en knoflook toe. Schep om totdat de rijst glazig is. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Voeg steeds, als het bijna is droog gekookt, een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal 20-25 minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten.
  • 6. Rasp intussen de pecorino en snij de roodlof in ringetjes, terwijl je de risotto in de gaten blijft houden.
  • 7. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn. Draai het vuur uit, roer de witte wijn azijn en de roodlof erdoor, dan de kaas en de schorseneren. Dek af en laat even staan.
  • 8. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Bak hem in een goede klont boter met wat olie een paar minuten op de huid. Keer op het laatst nog een keer om.
  • 9. Snij intussen de peterselie fijn en garneer daarmee de vis en/of de risotto.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat