Uw wijzigingen worden verwerkt

Risotto met schorseneren, roodlof en pecorino wafeltjes

Risotto met schorseneren, roodlof en pecorino wafeltjes
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Citroensap (uit flesje) (kneepje)
Schorseneren (g)125250375500
Sjalot (stuk(s))0,250,50,751
Risottorijst (g)75150225300
Pecorino (g)3875115150
Roodlof (stuk(s))1234
Sla (zakje(s))0,250,250,50,5
Vinaigrette (optioneel)
Peterselie (el)0,511,52

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Visbouillon (blokje(s))0,511,52
Kokend water (liter)0,30,60,91,2
Knoflook (stuk(s))0,250,50,751
Olie (om te bakken)
Witte wijnazijn (el)0,250,50,751
Bloem (g)2,557,510


Download PDF
  • Let op! Je hebt meerdere keren pecorino, citroen en sjalot nodig deze week.
  • 1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  • 2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onderwater (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 2 cm en doe in de pan.
  • 3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar.
  • 4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  • 5. Fruit in een wok de sjalot glazig en voeg de rijst en knoflook toe. Schep om totdat de rijst glazig is. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Voeg steeds als het bijna is droog gekookt een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal 20-25 minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten.
  • 6. Rasp intussen de pecorino en snij de roodlof in ringetjes, terwijl je de risotto in de gaten blijft houden.
  • 7. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn. Draai het vuur uit, roer de witte wijn azijn en de roodlof erdoor, dan 1/3 (!!) van de pecorino en de schorseneren. Dek af en laat even staan.
  • 8. Meng de rest van de pecorino met de bloem. Verhit een grote koekenpan met goede antiaanbak laag. Smeer licht in met olijfolie. Schep snel met een eetlepel ongeveer 2 hoopjes per persoon in de pan. Druk een beetje plat. Bak ca. 30 seconden aan één kant en draai dan nog ca. 20 seconden om, totdat je knapperige wafeltjes hebt.
  • 9. Serveer bij de risotto op een bedje van sla en garneer met een plukje peterselie. Je kunt ook voor de sla nog een simpele vinaigrette maken.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat